
Eten is er om van te geniet! En dit recept voor gezondere twix is iets waar ik ontzettend van heb genoten! Ik maak ze in het weekend als ik bezoek krijg en de left overs eet ik de rest van de week als snack. Onthou, dit is geen laag calorie recept dus geniet hier bewust van.

Deze twix zijn een stuk gezonder dan de twix die in een goude verpakking komen. Voor de biscuit gebruiken we namelijk amandelmeel, dit zit vol gezonde onverzadigde vetten en eiwitten. Hierdoor zit je langer vol en voorkom je ene suiker dipje.

De karamel wordt gemaakt van dadels. Dadels zijn rijk aan vitamines en mineralen en geven een zoete smaak.

Hou er rekening mee dat dit recept in de nacht in de vriezen moet staan. Je moet dus even geduld hebben voordat je deze heerlijke twix kan proeven.

Nodig
Voor de biscuit
- 1,5 cup amandel meel
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels agave siroop
Voor de karamel
- 2 cups ontpitte dadels
- 1/2 thee lepel zout
- 1 eetlepel agave siroop
- 3/4 cup water
- Pure chocolade (drops) voor de chocolade laag
Doen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Smelt de kokosolie in een pannetje
- Mix alle ingrediënten voor de biscuitlaag in een kom
- Verdeel het mengsel over de ovenschaal en druk licht aan
- Bak voor 20 minuten
- Maak ondertussen de karamel: Doe alle voor de karamel in een blender
- Als de biscuit klaar is laat deze dan 10 minuten afkoelen voordat je de karamel hier over verdeeld
- Doe dit 4 uur in de vriezen
- Haal uit de vriezer en snij in bars
- Vries voor een nacht
- De volgende dag moet je alleen nog de bars in chocolade dippen
- Smelt pure chocolade au beau marie en dip hier een voor een de bars in, gebruik 2 vorken
- Zet 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden
- Geniet ervan!