
Deze zomerse, gezonde vegan salade is perfect voor warme dagen! Licht maar ook voedzaam en vol van smaak. Deze salade kan je ook gemakkelijk voorbereiden en mee nemen als bijvoorbeeld lunch!

Deze salade zit vol voedingsstoffen. De basis bestaat uit couscous. Kies voor de volkoren couscous, deze levert je meer vezels waardoor je bloedsuiker stabieler blijft en je een lang verzadigd gevoel houd. Ook de kikkererwten en noten dragen bij een een verzadigd gevoel. De kikkererwten leveren je naast vezels ook eiwitten die verzadiging geven. De noten lever je goede onverzadigde vetten wat een groot verzadigingsgevoel geeft.

Naast couscous, kikkererwten en noten is de basis van de salade groenten. Frisse groene groenten die knapperig zijn en veel vocht bevatten. We gebruiken komkommer en lente ui. De groentes zitten vol vezels en mineralen waardoor de salade je veel voedingstoffen geeft.

Niemand houd van een saaie salade. We brengen de kikkererwten op smaak met ras el hanout kruiden, peper en zout. Door de kikkererwten kort te bakken trek de smaak en lekker in.

Smaak geven we ook door een lekkere dressing te maken van granaatappel, citroen, munt en olijf olie. Dit resulteerde in een heerlijke, voedzame salade!

Ingrediënten voor 2-3 porties
- 1 kopje volkoren couscous
- 1 citroen
- 1 komkommer
- 200 gram kikkererwten, afgespoeld
- 1 granaatappel
- 6 takjes munt
- 2 lente ui
- 2 handen gerookte amandelen
- 1 theelepel ras el hanout kruiden
- Peper en zout na smaak
- Olijfolie
Doen
- Doe de couscous in een pannetje/schaaltje en voeg 2 kopjes kokend water toe. Laat de couscous wellen, je hoeft het niet op het vuur te zetten
- Doe wat olijfolie in een pan en voeg de kikkererwten, kruiden, peper en zout na smaak toe. Bak op laag tot middelhoog vuur. Schep regelmatig om
- Was de komkommer, lente ui, citroen en munt
- Snij de komkommer in blokjes
- Snij de ui in fijne ringen
- Doe de komkommer en ui in een salade bak
- Snij de munt fijn en doe ik een apart bakje/schaaltje
- Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan het bakje met de munt
- Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het bakje met de munt
- Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het bakje met de munt
- Rol de granaatappel zodat de pitjes los komen. Snij daarna de granaatappel in vieren en haal de pitjes er uit
- Voeg de granaatappel pitjes en het sap toe aan het bakje met de munt. Roer dit goed door
- Hak de noten grof
- Kijk of de couscous ondertussen helemaal is opgeweld. Als de couscous is geweld voeg je hier het munt mengsel aan toe en schep je dit goed door elkaar heen
- Doe de kikkererwten bij de komkommer en lente ui
- Voeg ook het couscous mengsel toe
- Eet smakelijk!